ФАСАДНА ТОПЛОИЗОЛАЦИОННА СИСТЕМА ESHA FX

Компоненти
  • Marsipus EPS-90 Neograph – фасадни топлоизолационни плочи от графитен пенополистирен с увеличена устойчивост на директно слънчево греене, подобрен коефициент на топлопроводимост и по-висока якост и размерна стабилност в сравнение със стандартните EPS топлоизолационни плоскости.
  • EshaFX (сив/бял) – строителен разтвор с полипропиленови фибри за лепене и шпакловане на топлоизолационни плочи от полистирен.
  • EshaFX Primer – заздравяващ основата и подобряващ сцеплението грунд за подготовка на стени преди полагане на финишно покритие от фасадни мазилки.
  • EshaFX TOP – пастообразна, готова за нанасяне, бяла или оцветена силиконова или акрилна мазилка за тънкослойни декоративни и защитни покрития с влачена или драскана структура.
  • Пластмасови дюбели – съставни набивни дюбели с пирон за механично закрепване на топлоизолационни плочи от полистирен.
  • Армираща стъклофибърна мрежа – за армиране на лепилно-шпакловъчния слой в топлоизолационната система, алкалоустойчива.
  • Допълнителни аксесоари – ръбохранители, водооткапващи и цокълни профили за оформяне, завършване и интегриране на различните елементи в топлоизолационна система.
1

ESHA FX е фасадна топлоизолационна система, използваща като изолационен материал изолационни плочи от експандиран пенополистирен (бял или графитен) с различни дебелини в зависимост от изискванията на проекта. Всички съставни елементи са добре подбрани и изпитани, така че комплексното им използване да осигури на системата отлична устойчивост на атмосферни влияния, стареене и напукване.

ESHA FX притежава отлични топлоизолационни показатели, ефективно намалявайки разходите за отопление и охлаждане, както и оптимална паропропускливост за поддържане на здравословен микроклимат в сградата, предотвратявайки образуване на конденз и развитие на мухъл или плесен в помещенията.