Течни хидроизолационни покрития от ЕСХА България ООД

течни хидроизолации - ЕСХА България

ЕСХА е водещ производител на хидроизолационни продукти, като освен добре познатите и приети на българския пазар битумни мембрани, е разработила и серия битумни, акрилни и полиуретанови течно нанасящи се покрития (популярни също и като течна гума) с основно приложение за хидроизолиране на плоски покриви и тераси, мокри и сервизни помещения, всякакви хоризонтални и вертикални минерални повърхности, възстановяване на стари хидроизолационни пластове.

Течните хидроизолационни покрития осигуряват висококачествено, трайно и надеждно решение за хидроизолация на сгради и строителни конструкции. Благодарение на широката гама от налични продукти, има решения за всеки конкретен случай и изисквания. Независимо дали търсите решение за хидроизолация на покрив, тераса, стена, мазе, баня, басейн или всяка друга зона, подложена на въздействието на влага, можете да намерите подходящия продукт от гамата на течните хидроизолационни покрития ЕСХА.

Системите включват подходящи грундове за различни типове основи, уплътнители за запълване на пукнатини и фуги, основни хидроизолационни покрития с възможност за използване на армиращ пласт (напр. полиестер или стъклена мрежа), както и финишни покрития при необходимост от допълнителна защита.

ПОЛИМЕРНИ ХИДРОИЗОЛАЦИОННИ ПОКРИТИЯ

Полимерните хидроизолационни покрития са специализирани продукти, които се нанасят за хидроизолиране на бетонни или други строителни повърхности. Тези покрития образуват бариера, която не позволява на водата да проникне през повърхността, като по този начин предпазва конструкцията от увреждане от влага. Полимерните хидроизолационни покрития са ефективен начин за защита на сгради и съоръжения от повреди, причинени от вода, и могат значително да удължат техния експлоатационен живот. Има различни видове полимерни хидроизолационни покрития, всяко от които има своите предимства и недостатъци. Някои от най-популярните видове полимерни хидроизолационни покрития са на акрилна, уретанова, епоксидна и силиконова основа.

  • ESHA ACRYCOAT е течно акрилно хидроизолационно покритие. Получената след изсъхване мембрана е еднородна, високо еластична (над 400 % без напукване), не се свива и запазва еластичността си при високи температурни разлики. Покритието е пародифузионно, с висока светлоотразяваща способност (ефект „хладен покрив”), устойчиво на стареене и UV радиация, лесно за почистване. Продуктът е безопасен за употреба, не съдържа органични разтворители и се разрежда с вода.
  • ESHA DESMOLAST е течно хидроизолационно покритие на базата на полиуретан. Полимеризира при контакт с влагата в атмосферата и образува еднородна мембрана с еластично удължение над 450 %, устойчива на температурни промени и атмосферни влияния, с висока светлоотразяваща способност (ефект „хладен покрив”). Покритието е УВ устойчиво, но за допълнителна защита може да се използва финишно покритие EshaDesmoTop.
  • ESHA HYBRID е течна еднокомпонентна хибридна хидроизолационна мембрана, базирана на комбинация от еластомерни алифатни полиуретанови и акрилни полимери, която не се свива или напуква и запазва своята еластичност при големи температурни амплитуди. Покритието е светлоотразяващо (ефект „хладен покрив”), с отлична адхезия към различни повърхности, дори без използване на грунд. Удобен и безопасен за употреба продукт, без разтворители, свободни изоцианати или други вредни вещества.

PICK 123

БИТУМНИ ХИДРОИЗОЛАЦИОННИ ПОКРИТИЯ

Битумните хидроизолационни покрития са вид покритие, което се нанася върху повърхността, за да я направи водоустойчива. Основното им предимство е, че те осигуряват ефективна бариера срещу вода, влага и други елементи, които могат да причинят щети на повърхността  Битумните хидроизолационни покрития също така са сравнително лесни за нанасяне и могат да се използват върху различни повърхности, включително бетон, метал и асфалт.

  • ESHA ELASTIC е високоеластична (1200 %) битумна хидроизолационна емулсия, която при изсъхване образува еластичен филм с отлична адхезия, без напукване и висока УВ-устойчивост, независимо от черния си цвят. Подходяща за хидроизолация на плоски покриви, тераси и всякакви бетонни основи. Може да се използва за възстановяване на стари битумни покрития, за грундиране и лепилна смес, за парна бариера и т.н.
  • ESHACOAT 6-S е високофункционална битумна емулсия за хидроизолация на хоризонтални и вертикални повърхности на повечето строителни материали. Осигурява непрекъснат еластичен хидроизолационен филм с отлично прилепване към основата и висока способност за премостване на пукнатини. Продуктът е лесен и безопасен за употреба, не съдържа органични разтворители и се разрежда с вода.
  • ESHAROOFCOAT №10 е висококачествена хипереластична (1400 %) битумно-каучукова замазка. Използва се за хидроизолация на хоризонтални и вертикални бетонови повърхности, както и за защита от корозия на метални повърхности. Превръща се в еднородна пукнатино-премостваща мембрана, с висока водонепропускливост и устойчивост на неблагоприятни външни условия и атмосферен озон.
  • ESHALUMIN е светло- и топлоотразяваща хидроизолационна битумно-алуминиева боя за дълготрайна и надеждна защита на открити битумни и метални повърхности. Покритието е с отлична адхезия и светлоотразяваща способност (ефект “хладен покрив“).

pick 4567КАЧЕСТВО ОТ ЕСХА 

Всички продукти, предлагани от ЕСХА България ООД се произвеждат в съответстве с най-новите европейски норми и изисквания за качество, със сертифицирана система за управление на качеството и производствен контрол.

Производственият процес е съпътстван от редица изследвания и разработки, които играят ключова роля за качеството в компанията, насочено към подобряване на производствените и приложни техники. Разработването на нови технологии и продукти е от съществено значение за посрещане на разнообразните нужди на строителната индустрия. Всички продукти са подложени на строги тестове, преди да бъдат сертифицирани като съответстващи на приложимите стандарти и критерии за ефективност.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *